icon
+382 69 576 355 +382 67 635 250 info@montenegrosubmarine.me
icon Izleti gliserom

Izlet Kotor, Gospa od Škrpjela, Mamula. Plava špilja

Radno vrijeme: od 09:00 h do 21:00 h.
image

Oprema glisera uključuje tendu, frižider, toalet, gumu za vuču, skije za vodu, maske za ronjenje, sigurnosne pojaseve za odrasle i djecu. Kako bi vožnja bila ugodnija nudimo vam besplatno hladnu vodu i jastuk za uživanje na toplom mediteranskom suncu.

Izlet traje 3 sata i obuhvata panoramsko razgledanje Kotorskog, Hercegnovskog i Tivatskog zaliva i ostrva Mamula, posjećivanje crkve Gospe od Škrpjela u trajanju 20 minuta i kupanje u Plavoj špilji 30 minuta. Kako bi se upoznali sa dijelom bogate istorije Boke Kotorske, organizovan je ulazak u staru vojnu podmornicu na 5 minuta.

DETALJAN OPIS:

Ova tura uključuje krstarenje oko Bokokotorskog zaliva, i tokom nje ćete uživati u panoramskom pogledu na ribarske sela, crkve i mnoge druge istprijske spomenike.

Prva stanica nam je ostrvce usred zaliva Boke, na kojem se nalazi crkva Gospa od Škrpjela po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Legenda kaže da je ovo vještačko ostrvo nastalo od kamenja koje su lokalni ribari postavljali na stijenu gdje je viđena Gospa od Škrpjela. Crkva je sagrađena u njenu čast. Enterijer ove crkve iz 15. vijeka ima mnogo toga za ponuditi. Unutra ćete vidjeti mermerni oltar na kojem je ikona Gospe od Škrpjela, koju je uradio Lovro Dobrić (poznati balkanski slikar), mnoge barokne slike poput Krunidbe Marijine, Marijine smrti i uzvišenja Svetoj Majci Božjoj koju je izradio Tripo Kokolja (poznati Kotorski slikar) itd.

Tura se nastavlja krstarenjem do Tivatskog zaliva gdje ćete vidjeti ekskluzivnu marinu za mega jahte - Porto Montenegro. Slijedi Hercegnovski zaliv sa svojim vizantijskim i orijentalnim arhitektonskim stilovima i ostrvo Mamula. Takođe, posjetićemo nekadašnju podmorničku vojnu bazu.

Naša sljedeća stanica rezervisana je za osvježavajuće plivanje u očaravajućoj Plavoj špilji, kojoj se može pristupiti samo brodom.

Da biste imali kompletan ugođaj tokom ove uzbudljive vožnje duž obale zadivljujućeg Bokokotorskog zaliva, brod smo opremili mekim i udobnim jastucima za sjedenje i osvježavajućim hladnim napicima.

Cijena: privatna tura za 6 osoba - 180 € za brod, svaka osoba preko plaća 30 €.

Ovaj izlet nikada nećete zaboraviti.

image

Kako doći do nas:

Kao na slici iznad, polazeći od glavne kapije Luke Kotor skrenete lijevo, pređete most, zatim opet skrenete lijevo, uđete u park i potražite reklamu Montenegro Submarine & Speed Boat Tours.

180€ / Brod

Izleti gliserom i podmornicom u Crnoj Gori: ONLINE REZERVACIJA!