icon
+382 69 576 355 +382 67 635 250 info@montenegrosubmarine.me
icon Izleti na karte

Izlet Kotor, Perast stari grad, Gospa od Škrpjela: Polazak svaka 2 sata

Polasci su svaka 2 sata u terminu od 09:00 h do 21:00 h.
image

Kreće se od gradskog parka u blizini luke Kotor, 200 m hoda od glavne kapije Starog grada.

Cijena: 20 € po osobi, djeca do 12 godina 10 €.

Izlet traje 2 sata i obuhvata panoramsko razgledanje Bokokotorskog zaliva i posjećivanje crkve Gospe od Škrpjela u trajanju 30 minuta, i obilazak starog grada Perasta koji traje 30 minuta. U brodsku opremu uključeni su tenda, frižider, kao i sigurnosni pojasevi za odrasle i djecu. Kako bi vožnja bila ugodnija nudimo vam besplatna hladna pića i jastuk za uživanje na toplom mediteranskom suncu.

DETALJAN OPIS:

Tura Kotor, Perast Stari grad, ostrvo Gospa od Škrpjela je dvosatna tura, odlična za sve putnike koji žele istražiti znamenitosti Kotora.

Prva stanica nam je ostrvce usred zaliva Boke, na kojem se nalazi crkva Gospa od Škrpjela po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Legenda kaže da je ovo vještačko ostrvo nastalo od kamenja koje su lokalni ribari postavljali na stijenu gdje je viđena Gospa od Škrpjela. Crkva je sagrađena u njenu čast. Enterijer ove crkve iz 15. vijeka ima mnogo toga za ponuditi. Unutra ćete vidjeti mermerni oltar na kojem je ikona Gospe od Škrpjela, koju je uradio Lovro Dobrić (poznati balkanski slikar), mnoge barokne slike poput Krunidbe Marijine, Marijine smrti i uzvišenja Svetoj Majci Božjoj koju je izradio Tripo Kokolja (poznati Kotorski slikar) itd.

Obilazak se nastavlja krstarenjem do živopisnog gradića Perasta, gdje je i naša druga stanica. Na ovom mjestu, zaštićenom od strane UNESCO-a, možete istražiti i razgledati razne barokne palate, obrambene kule katoličkih crkava i još mnogo antičkih mjesta.

Da biste imali kompletan ugođaj tokom ove uzbudljive vožnje duž obale zadivljujućeg Bokokotorskog zaliva, brod smo opremili mekim i udobnim jastucima za sjedenje i osvježavajućim hladnim napicima.

Ovaj izlet nikada nećete zaboraviti.

image

Kako doći do nas:

Kao na slici iznad, polazeći od glavne kapije Luke Kotor skrenete lijevo, pređete most, zatim opet skrenete lijevo, uđete u park i potražite reklamu Montenegro Submarine & Speed Boat Tours.

20€ / Po osobi

Izleti gliserom i podmornicom u Crnoj Gori: ONLINE REZERVACIJA!