Plava špilja

plava-spilja

Plava Špilja udaljena je oko 6 nautičkih milja od Herceg Novog. Nalazi se između Zlatne luke i rta Mala Gora na poluostrvu Luštica i jedan je od najljepših prirodnih fenomena na crnogorskom primorju. Ljudi je smatraju draguljem Mediterana zbog svog prirodnog porijekla. Najveća u nizu pećina na ovom poluostrvu stvorena je u podnožju 30 metara visoke litice i rezultat je aktivnosti morskih talasa tokom više hiljada godina na poroznim stijenama Luštice.

Pećina ima dva ulaza: manji na južnoj strani i veći (visine 3m i širine 15m) koji se nalazi na jugozapadnoj strani. Kroz veći ulaz dozvoljen je ulazak barki i manjih brodova, što omogućava turistima da posmatraju divnu igru svjetlosti na površini mora unutar Plave Špilje. Ova prirodna dvorana, sa svodom visine 9m, jedinstvena je pozornica, čudo majke prirode koje će posjetioce ostaviti bez daha.

Ukoliko želite da posetite ovo fantastično mijesto u ponudi imamo grupnu turu Bokokotorski zaliv i Plava Špilja ili privatnu Avantura Plave Pećine. Oba izleta traju po tri sata i možete online napraviti rezervaciju na naprijed navedenim linkovima ili klikom na narandžasto dugme.

Tirkizni svjetlosni šou

Tokom vedrih i sunčanih dana, otvori pećine omogućavaju sunčevim zracima da prodru u unutrašnjost. Oni se odbijaju od površine mora i usled refleksije stvaraju neopisivu azurno plavu boju na zidovima dvorane. Takve nijanse teško se mogu vidjeti bilo gdje u svijetu. Kristalno čisto i toplo more jednostavno privlači plivače da zarone i postanu jedno sa ambijentom boje safira.

Osim nevjerovatnog svjetlosnog ovo mjesto pruža i sjajan zvučni efekat zbog visine i širine pećine. Kompozicija ovog podzemnog područja stvara eho jer svaki zvuk pretvara u melodičnu priču koja ostaje zauvijek apsorbovana unutar nje. Da li ste spremni za avanturu u Plavoj Špilji?

PREPORUKA