Plava špilja - izleti, grupne i privatne ture - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 [email protected]

Plava Špilja

Plava Špilja udaljena je oko 6 nautičkih milja od Herceg Novog. Nalazi se između Zlatne luke i rta Mala Gora na poluostrvu Luštica i jedan je od najljepših prirodnhi fenomena na crnogorskom primorju.

image

Ljudi je klasifikuju kao dragulj Mediterana zbog svog prirodnog porijekla. Jedna je od najvećih u nizu pećina na ovom poluostrvu, stvorena u podnožju 30m visoke litice, i rezultat je udaranja morskih talasa, tokom hiljade godina, na poroznim stijenama Luštice.

Pećina ima dva ulaza: manji na južnoj strani i veći (visine 3m i širine 15m) koji se nalazi na jugozapadnoj strani. Kroz veći ulaz dozvoljen je ulazak barki i manjih brodova, što omogućava turistima da vide divnu igru svjetlosti na vodi unutar Plave Špilje. Ova prirodna dvorana, sa svodom visine 9m, jedinstvena je pozornica, čudo majke prirode koje će posjetioce ostaviti bez daha.

Ukoliko želite da posetite ovo fantastično mijesto u ponudi imamo grupnu turu Bokokotorski zaliv i Plava Špilja ili privatnu Avantura Plave Pećine.  Oba izleta traju po tri sata i možete online napraviti rezervaciju na linkovima naprijed navedenim.

Tirkizni svjetlosni šou

Tokom vedrih i sunčanih dana, otvorene pukotine pećine omogućavaju sunčevim zracima da uđu u unutrašnjost. Refleksija sunčevih zraka koji se odbijaju od površine vode stvaraja neopisivu nijansu plave boje na zidovima pećine.

image

Takve nijanse plave boje teško mogu da se vide bilo gdje drugo u svijetu. Čista i topla voda jednostavno privlače plivače za koje se očekuje da će zaroniti i postati jedno sa ambijentom boje safira.

Osim nevjerovatnog svjetlosnog efekta, ovo mjesto pruža i sjajan zvučni efekt zbog visine i širine pećine. Kompozicija ovog podzemnog područja stvara eho jer svaki zvuk pretvara u melodičnu priču koja ostaje zauvijek apsorbovana unutar pećine. Da li ste spremni za avanturu u Plavoj Špilji?

Izleti gliserom i podmornicom u Crnoj Gori: ONLINE REZERVACIJA!