Avantura Plave Pećine - Plava Špilja izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 67 635 250 [email protected]

REZERVIŠITE

Avantura Plave Pećine

09:00 h - 21:00 h
montenegro-submarine-badge montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Ovo je ture koja će vam pružiti potpuni ugođaj tokom uzbudljive vožnje duž obale očaravajućeg Bokokotorskog zaliva. Uživaćete u panoramskom razgledanju ribarskih sela, crkava i mnogih drugih istorijskih spomenika.

KAKO JEDNA TURA MOŽE DEFINISATI IZRAZ SPOKOJ

Vaše mišljenje o Kotorskom zalivu može već biti uspostavljeno, ali ono što će zaista „zacementirati“ utisak o ovom crnogorskom dragulju je tura koja slijedi.

blue-cave

Od onog momenta kad se otisnemo kroz mirne vode zaliva, bićete zadivljeni pučinom i mnoštvom obilježja različitih vremena, uočljivim po bezbroju događaja koji su se dogodili u istoriji Kotorskog zaliva. Dok plovimo nizvodno možete vidjeti veličanstvene lokacije koje dočaravaju životni stil ribara i drugih mještana sa ovog područja. Nakon nekog vremena ili ćete se uhvatiti izgubljeni u razmišljanjima o hronikama iz prošlosti ili ćete jednostavno uživati u svom umnom putovanju morem.

REZERVIŠITE

Neće potrajati, a da vam se pogled ne fokusira na ostrvce usred zaliva. Ovo mjesto je označeno legendama koje govore o Gospi od Škrpjela.  Naime, priča govori o dva ribara (od kojih je jedan imao povredu noge) koji su, nakon putovanja brodom, pronašli ikonu Svete Bogorodice na stijeni. Nakon što su je odnijeli kući, ikona je nestala sledeći dan zajedno sa povredom noge ribara. Par nedelja kasnije, vidjeli su je ponovo na stijeni i položili zakletvu da sagrade crkvu u čast Svete Bogorodice. Mada, ovo nije moglo da se realizuje na tako sićušnom prostoru, pa su odlučili da nasipaju kamenje na ovom mjestu, koje je vremenom postalo vještačko ostrvo koje je moglo da bude dom crkvi.

Crkva ima različite umjetničke artefakte u kojima posjetioci mogu da uživaju, barokne slike domaćih i stranih umjetnika, oltar za koji se kaže da ima iscjeliteljske moći, znatnu zbirku tapiserije i još mnogo toga.

blue-cave-and-swimming

Naše mirno putovanje se nastavlja prekrasnim pogledom na luke Herceg Novog i Tivta, gdje kombinacija plave vode sa visokim zelenim brežuljcima obećava duboku vezu između čovjeka i Majke prirode, ali gdje leže i ljudske umotvorine poput luksuzne tivatske marine.

Sledeća stanica, kojoj prethodi obilazak spektakularnog ostrva Mamula, je Plava Špilja na poluostrvu Luštica – dostupna je samo brodom! Ime joj potiče od lijepo nijansirane plave boje unutar pećine, stvorene refleksijama svjetolosti koja pogađa pješčano dno. Plava svjetlost zrači tako snažno da se može vidjeti čak i dok se približavamo mjestu. Mada, svakako je autentičnije i bolje iskustvo ući u pećinu i uživati u kratkom, ali osvježavajućem zaronu pod vodom.

Poslednja moguća stanica nakratko može biti bivša vojna podmornička baza – gdje vas čeka intrigantna priča.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Komentari

persone-1

Rile

Plava pecina Crna Gora

Svaki put kada ovde dodjem (a ovo mi je bio sedmi ili osmi put) iznova se raspametim. Jednostavno raj za plivanje i ronjenje na dah. Ako niste posetili Plavu pecinu ili spilju kako je zovu mestani, obavezno je stavite na listu.

persone-1

Sara Radulović

Privatna Tura Plava Špilja izlet brodom, Plava Spilja poseta

Od nekih povoljnosti stvarno su se istakle ove: Free WiFi, Lokalni skiper, plaćanje karticom i besplatno otkazivanje zbog lošeg vremena. Usluga je stvarno savršena. Plava Špilja Kupanje i posjeta bisera zaliva Boke su bili nezaboravno iskustvo! Plava Špilja Montenegro - vječita preporuka prijateljima!

persone-1

Anja Otašević

Gospa od Škrpjela i ostrvo Mamula

Gospa od Škrpjela i ostrvo Mamula su bili prelijepi. Brodska Tura Kotor je bila idealna, u nedostatku boljeh izraza.Polazak iz Kotora i povratak u isti je stvarno bila olakšavajuća okolnost jer smo došli autobusom u Kotor. Plaćanje Kreditnom Karticom je bilo baš lako.Plava Špilja Crna Gora Tura je ostalo u pamćenju kao nezaboravno iskustvo. Plava Špilja plava spilja ekskurzija je prelepa.

persone-1

Jasmina

Personalizovana privatna tura Plava Špilja brodom i Plava Špilja kupanje, Gospa od Škpjela, Perast.

Super! Kupanje u plavoj spilji je definitivno bio moj omiljeni dio ture. Plava spilja crna gora je drugacija o one u hrvatskoj, vise mi se svidja. Izlet u plavu spilju je bio u isto vrijeme kao neki drugi pa je bilo ljudi. Gliserom do plave spilje je vrlo lako doci.

persone-1

Andrija Rajković

Plava Spilja tura i Plava Spilja gliserom

Plava Spilja brod-tura je bila odlicna. Vrlo smo zadovoljni. Izlet do Plave Spilje je bio dug ali putovanje brodom je bilo zanimljivo. Brodom do Plave Spilje je interesantno putovanje jer smo vidjeli delfine!

covid-compliant

Podaci o turi

  • Cijena: 210€ do 6 osoba, 35€ za svaku narednu osobu
  • Trajanje ture: 3h
  • Mjesto polaska:

    Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor.

    Provjerite na mapi.

Otkazivanje

  • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
  • Bez refundacije - otkazivanje na manje od 24h prije početka ture
  • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

REZERVIŠITE

Galerija

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!