Bokokotroski zaliv i Plava špilja izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 [email protected]

NARUČITE

Bokokotorski Zaliv & Plava Špilja

Polasci su svaka 3 sata u terminu od 09:00h do 21:00h.
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Pridružite se našoj turi i iskusite bogatu istoriju i kulturu, kao i neosporne ljepote Bokokotorskog zaliva. Ova tura uključuje krstarenje zalivom sa gliserom, tokom koje ćete uživati u panoramskom pogledu na ribarska sela, crkve i mnoge druge istorijske spomenike.

Krstarenje Bokokotorski zaliv - Gliserom

Opsežan trosatni obilazak Bokokotorskog zaliva gliserom započinje u gradskom parku, u blizini luke Kotor. Ljubazni skiper će vas sačekati i smestiti udobno za očaravajuće putovanje.

Naša prva stanica je malo vještačko ostrvo koje krasi sredinu zaliva. Na njemu se nalazi crkva Gospa od Škrpjela, po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Mnogo je legendi koje govore o fenomenu, ali najprihvaćenija je ona koja govori o ikoni Presvete Bogorodice s Hristom koju su otkrili mornari. U znak sjećanja na ovaj događaj, lokalni ribolovci su bacali kamenje na mjesto gdje je ikona i pronađena, šireći tako prostor i stvorivši vješačko ostrvce, gdje posjetioci mogu svjedočiti crkvi koja je sagrađena u čast presvete Bogorodice. Unutrašnost crkve datira iz 15. vijeka i čuva bezbroj baroknih slika (crnogorskih i italijanskih umjetnika), zavjetnih pločica itd. Van crkve se nalazi mala prodavnica suvenira u kojoj možete dobiti nešto što će vas podsjetiti na ovu veliku posjetu.

Nakon Gospe od Škrpjela, naše putovanje se nastavlja do Tivatskog zaliva gdje možete vidjeti ekskluzivnu marinu mega jahti – Porto Montenegro. Mjesto prepuno jedrilica, glisera i luksuznih jahti koje stvara odličnu priliku za vrhunske fotografije.

Sledeća stanica je Hercegnovski zaliv, priobalni grad koji se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv sa bogatom kulturom. Grad je posebno poznat po vizantijskoj i orijentalnoj arhitekturi.

Ova tura će vas odvesti i do neslavnog ostrva Mamula, koje je predstavljalo koncentracioni logor u Drugom svjetskom ratu. Pogled će vam sa jedne strane slediti krv u venama, a sa druge će vas ostrvo zasjenuti svojom prirodnom ljepotom. Nakon toga sledi kratka posjeta starim podmorničkim bazama.

Za kraj putovanja ostavili smo Plavu špilju kao mjesto za uživanje i opuštanje. Ovo mjesto, dostupno samo brodom, je poznato po kristalnoj čistoj nebesko plavoj vodi, koju pećina grli.  

KOMENTARI

Plava Špilja i kupanje - Maja

Išli smo prošlog leta brodom do Plave Špilje. Pa ljudi, nema ničeg lepšeg. More je tirkizno plavo, čisto i toplo. Bokokotorski zaliv ture su bile pravo uživanje i kupanje u Plavoj Spilji.

Izlet gliserom Bokokotorski zaliv, organizacija - Nikola Z

Izleti Boka su super, bili smo na krstarenje i izlet je stvarno bio bez greške... Kotorski zaliv je bio lijep, kao i uvijek, a ture gliserom dobro organizovane i isplanirane... Skiper je bio pričljiv i uljudan tako da bih svima preporučio da se malo provozaju gliserom kroz Bokokotorski zaliv sa Montenegro Submarine!

Plaže u Bokokotorskom zalivu, Perast i Plava Špilja - Ana

Bokokotorski zaliv mi se mnogo sviđa. Mesta i plaze u zalivu su prelepe. Omiljena mi je plaza Luštica u Herceg Novi. Perast i Plava Spilja crna gora su mi se isto tako baš svijdjeli! Super.

Plava Špilja brodom i Plava Špilja ekskurzija - Milica

Poseta je bila baš zabavna. Izlet brodom je top jer ne bije sunce nego je Plava Spilja Montenegro kao pecina :) Tvrđava Mamula je nekada bila zatvor, to nisam znala do sad - baš strašno mesto.

Posjeta Plava Špilja i obilazak Kotorskog zaliva brodom - Sara

Plava Špilja Crna Gora i obilazak Kotorskog zaliva brodom je bila super ekskurzija. Deca su uživala i stalno spominju taj izlet! Transfer brodom od Kotor do ostrva Mamula je brz, panorama zatvora je bila interesantna.

Crkva Gospa od Škrpjela brodom i transfer do crkve u Perastu - Milijana Radonjic

Nisam znala da je crkva Gospa od Skrpjela dostupna samo brodom. Gliser kao transfer do crkve u Perastu je bio okej, s obzirom da se malo plašim duboke vode. Ali strah smo na kraju prebrodili, bogu hvala! Tura Perast gliserom je bila odlična, preporučujem!

Gliserom do Plave Špilje i prevoz do ostrva Gospa od Škrpjela - Nikolina

Brodom do Plave Spilje je bilo prilicno mirno putovanje. Izlet je bio zanimljiv. Prevoz do ostrva Gospa od Skrpjela iz grada Kotor je bio prilicno miran i lagano je pao. Ostrvo i Crkva Gospa od Škrpjela Perast su bili prelijepi. Pretrazivala sam na internernetu nešto tipa “Gospa od Škrpjela kako doći” i otvorila mi se ova stranica prva i nisam zažalila što sam bukirala turu.

Tvrđava Mamula Kotor i galebovi - Lazar Mićović

Izlet brodom "Tvrđava Mamula" iz Kotor grada je bio prelijep za vidjeti! Zaliv Boka je sigurno bogato mjesto sa ovakvim atrakcijama! Bokokotorski zaliv i Mamula su nešto najljepše što sam do sad, vidio - Mamula i njeni galebovi su posebna prica. Posjeta ostrvu je definitivno bilo nezaboravno iskustvo i njena legenda će ostati zapamćena definitivno. Do ostrva Mamula u Herceg Novi se može doći brodom pa je sve lako pristupno. Nisam znao da se će ubrzo biti sagrađen hotel Mamula - tura je bila hit!

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Podaci o turi

 • Cijena: 30€ po osobi
 • Cijena za djecu: 20€ za uzrast od 3-10 godina (0-3 besplatno)
 • Trajanje ture: 3h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor.

  Provjerite na mapi.

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

NARUČITE

Uslovi korišćenja

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!