Bokokotroski zaliv i Plava špilja izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 [email protected]

REZERVIŠITE

Bokokotorski Zaliv & Plava Špilja

Polasci su svaka 3 sata u terminu od 09:00 h do 21:00 h
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Pridružite se našoj turi i iskusite bogatu istoriju i kulturu, kao i neosporne ljepote Bokokotorskog zaliva. Ova tura uključuje krstarenje zalivom sa gliserom, tokom koje ćete uživati u panoramskom pogledu na ribarska sela, crkve i mnoge druge istorijske spomenike.

boka-bay-boat-rental

Krstarenje Bokokotorski zaliv - Gliserom

Opsežan trosatni obilazak Bokokotorskog zaliva brodom započinje u gradskom parku, u blizini luke Kotor. Ljubazni skiper će vas sačekati i smestiti udobno za očaravajuće putovanje.

Naša prva stanica je malo vještačko ostrvo koje krasi sredinu zaliva. Na njemu se nalazi crkva Gospa od Škrpjela, po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Mnogo je legendi koje govore o fenomenu, ali najprihvaćenija je ona koja govori o ikoni Presvete Bogorodice s Hristom koju su otkrili mornari.

U znak sjećanja na ovaj događaj, lokalni ribolovci su bacali kamenje na mjesto gdje je ikona i pronađena, šireći tako prostor i stvorivši vješačko ostrvce, gdje posjetioci mogu svjedočiti crkvi koja je sagrađena u čast presvete Bogorodice.

Unutrašnost crkve datira iz 15. vijeka i čuva bezbroj baroknih slika (crnogorskih i italijanskih umjetnika), zavjetnih pločica itd. Van crkve se nalazi mala prodavnica suvenira u kojoj možete dobiti nešto što će vas podsjetiti na ovu veliku posjetu.

blue-cave

Nakon Gospe od Škrpjela, prolazimo kroz najuži dio zaliva, Verige, gdje su se nekada lancima zustavljale neprijateljske lađe i nastavljamo naše putovanje duž Tivatskog i Hercegnovskog zaliva.

Ova tura će vas odvesti i do neslavnog ostrva Mamula, nekadašnjeg zatvora. Pogled će vam sa jedne strane slediti krv u venama, a sa druge zasjenuti svojom prirodnom ljepotom. Nakon toga sledi kratka posjeta starim podmorničkim bazama.

Za kraj putovanja ostavili smo Plavu špilju kao mjesto za uživanje i opuštanje. Ovo mjesto, dostupno samo brodom, je poznato po kristalnoj čistoj nebesko plavoj vodi, koju pećina grli.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Komentari

persone-1

Goga

Ja bi opet

Voznja gliserom, kapetan, Boka, pa cak i podmornicki tuneli su mi top, ali moram sa kazem da sam vise ocekivao od ostrva Mamula. Nisam znao da je sada ulaz zabranjen, a bas sam hteo da vidim kako izgleda unutra.

covid-compliant

Podaci o turi

 • Cijena: 25€ po osobi
 • Cijena za djecu: 20€ za uzrast od 3-10 godina (0-3 besplatno)
 • Trajanje ture: 3h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor.

  Provjerite na mapi.

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

REZERVIŠITE

Uslovi korišćenja

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!