Bokokotroski zaliv i Plava špilja izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 67 635 250 [email protected]

REZERVIŠITE

Bokokotorski Zaliv & Plava Špilja

Polasci su svaka 3 sata u terminu od 09:00 h do 21:00 h
montenegro-submarine-badge montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Pridružite se našoj turi i iskusite bogatu istoriju i kulturu, kao i neosporne ljepote Bokokotorskog zaliva. Ova tura uključuje krstarenje zalivom sa gliserom, tokom koje ćete uživati u panoramskom pogledu na ribarska sela, crkve i mnoge druge istorijske spomenike.

boka-bay-boat-rental

Krstarenje Bokokotorskim zalivom - Gliserom

Opsežan trosatni obilazak Bokokotorskog zaliva brodom započinje u gradskom parku, u blizini luke Kotor. Ljubazni skiper će vas sačekati i smestiti udobno za očaravajuće putovanje.

Naša prva stanica je malo vještačko ostrvo koje krasi sredinu zaliva. Na njemu se nalazi crkva Gospa od Škrpjela, po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Mnogo je legendi koje govore o fenomenu, ali najprihvaćenija je ona koja govori o ikoni Presvete Bogorodice s Hristom koju su otkrili mornari.

U znak sjećanja na ovaj događaj, lokalni ribolovci su bacali kamenje na mjesto gdje je ikona i pronađena, šireći tako prostor i stvorivši vješačko ostrvce, gdje posjetioci mogu svjedočiti crkvi koja je sagrađena u čast presvete Bogorodice.

Unutrašnost crkve datira iz 15. vijeka i čuva bezbroj baroknih slika (crnogorskih i italijanskih umjetnika), zavjetnih pločica itd. Van crkve se nalazi mala prodavnica suvenira u kojoj možete dobiti nešto što će vas podsjetiti na ovu veliku posjetu.

blue-cave

Nakon Gospe od Škrpjela, prolazimo kroz najuži dio zaliva, Verige, gdje su se nekada lancima zustavljale neprijateljske lađe i nastavljamo naše putovanje duž Tivatskog i Hercegnovskog zaliva.

Ova tura će vas odvesti i do neslavnog ostrva Mamula, nekadašnjeg zatvora. Pogled će vam sa jedne strane slediti krv u venama, a sa druge zasjenuti svojom prirodnom ljepotom. Nakon toga sledi kratka posjeta starim podmorničkim bazama.

REZERVIŠITE

Za kraj putovanja ostavili smo Plavu špilju kao mjesto za uživanje i opuštanje. Ovo mjesto, dostupno samo brodom, je poznato po kristalnoj čistoj nebesko plavoj vodi, koju pećina grli.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Komentari

persone-1

Goga

Ja bi opet - Plava Spilja ekskurzija

Voznja gliserom, kapetan, Boka, pa cak i podmornicki tuneli su mi top, ali moram sa kazem da sam vise ocekivao od ostrva Mamula. Nisam znao da je sada ulaz zabranjen, a bas sam hteo da vidim kako izgleda unutra.

persone-1

Sara Hontar

Plava Spilja tura i Plava Spilja Crna Gora

Izlet do Plave Špilje je bio super. Iako sam malo sea sick, vožnja brodom do Plave Spilje nije bila toliko loša uopšte. Sve je bilo okej i divno smo se proveli! Mamula poseta mi se nije svidela toliko jer je tada bila u izgradnji. Kad smo već kod toga, jel se računa kao Mamula Herceg Novi ili kao Mamula Kotor?

persone-1

Antonina Marjanovic

Plava Spilja kupanje i Mamula Posjeta ostrvu

Izlet Plava Spilja je bio idealan! Bilo nam je mnogo zabavno i djeca su vidjeli delfine po prvi put. Izlet Bokom, Mamula tura i krstarenja Plava Spilja su bili zadovoljavajuci - sve preporuke.

persone-1

Matija Vujovic

Plava Spilja gliser i Plava Spilja brod, Mamula brodom

Mnogo mi se svidjela voznja gliserom! Tvrđava Mamula mi je isto bila okej, volim strašne priče.Gliserom do Plave Spilje smo vrlo brzo stigli.Brzina je bila odlicna.

persone-1

Jana Lale

More i Plava Spilja poseta - Mamula Bokokotorski zaliv

Voznja do lokacije Plava Spilja brodom je bila vrlo prijatna. Bih da idem ponovo! Mamula Boka je bilo interesantno iskustvo - bilo je mnogo ptica!

persone-1

Željko

Ostrvo Mamula

Zatvor Mamula mi se bas svidio. Prica o zatvorenicima i tvrdjava Mamula kao Bokokotorska legenda su zadivljujuci za cuti, jos od lokalca!

persone-1

Nikolina

Mamula Montenegro/Mamula Crna Gora

Mamula izlet je bio interesantan jer sam o tom mjestu učila još u školi kad sam bila mala. Uvijek sam htjela da posjetim ovo mjesto i čujem poznatu priču Mamula legenda. Mnogo sam tužna što će sada cijelo mjesto da izgrade.

persone-1

Tamara Dzener

Gospa od Skrpjela transfer i ture brodom

Gospa od Skrpjela tura brodom je bilo jedno zanimljivo iskustvo. Djeci se mnogo svijdelo i uzivali su u voznji. Vozili smo se do lokacije Gospa od Skrpjela brodom a kasnije u Plavoj Spilji smo se kupali samostalno.

persone-1

Zorica Sarić

Kotor Gospa od Skrpjela

Do lokacije Gospa od Skrpjela ture brodom su lako izvodljive. Nema nekih vecih prepreka i stanica, sem ako nisu dogovorene sa skiperom. Direktno se ide tamo i Gospa od Skrpjela prevoz gliserom je vrlo udoban.

persone-1

Nikola Mujović

Perast Gospa od Skrpjela Perast

Divno! Mnogo mi se svidio izlet - Bokokotorski zaliv je stvarno prelijep! Gospa od Skrpjela izlet je bio iznenadjujuce zanimljiv za djecu, s obzirom da im je svugdje dosadno. CIjeli aspekt Gospa od Skrpjela brod ih je odusevio - oni obozavaju brodove tako da su stvarno uzivali.

persone-1

Jelena Vršić

gospa od skrpjela crkva

Na ovu turu sam nabasala kada sam pretraživala

persone-1

Aleksandra V.

Perast Gospa od Skrpjela brod i Gospa od Skrpjela gliser

Muz me natjerao da idem na ovu turu jer se bojim voznji brodovima. Međutim, Gospa od Skrpjela tura je bila prijatna, nije bila velika brzina i skiper je bio vrlo ljubazan pa sam bila totalno opuštena tokom svega toga.

covid-compliant

Podaci o turi

 • Cijena: 35 € po osobi
 • Cijena za djecu: 25 € za uzrast od 3 do 10 godina (0-3 besplatno)
 • Trajanje ture: 3h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor
  Provjerite na mapi

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje na manje od 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

REZERVIŠITE

Galerija

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!