montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 info@montenegrosubmarine.me

NARUČITE

Bokokotorski Zaliv & Plava Špilja

Polasci su svaka 3 sata u terminu od 09:00h do 21:00h.
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Pridružite se našoj turi i iskusite bogatu istoriju i kulturu, kao i neosporne ljepote Bokokotorskog zaliva. Ova tura uključuje krstarenje zalivom, tokom koje ćete uživati u panoramskom pogledu na ribarska sela, crkve i mnoge druge istorijske spomenike.

Krstarenje Bokokotorskim zalivom

Opsežan trosatni obilazak zaliva Boke započinje u gradskom parku, u blizini luke Kotor. Ljubazni skiper će vas sačekati i smestiti udobno za očaravajuće putovanje.

Naša prva stanica je malo vještačko ostrvo koje krasi sredinu zaliva. Na njemu se nalazi crkva Gospa od Škrpjela, po kojoj je ostrvo i dobilo ime. Mnogo je legendi koje govore o fenomenu, ali najprihvaćenija je ona koja govori o ikoni Presvete Bogorodice s Hristom koju su otkrili mornari. U znak sjećanja na ovaj događaj, lokalni ribolovci su bacali kamenje na mjesto gdje je ikona i pronađena, šireći tako prostor i stvorivši vješačko ostrvce, gdje posjetioci mogu svjedočiti crkvi koja je sagrađena u čast presvete Bogorodice. Unutrašnost crkve datira iz 15. vijeka i čuva bezbroj baroknih slika (crnogorskih i italijanskih umjetnika), zavjetnih pločica itd. Van crkve se nalazi mala prodavnica suvenira u kojoj možete dobiti nešto što će vas podsjetiti na ovu veliku posjetu.

Nakon Gospe od Škrpjela, naše putovanje se nastavlja do Tivatskog zaliva gdje možete vidjeti ekskluzivnu marinu mega jahti – Porto Montenegro. Mjesto prepuno jedrilica, glisera i luksuznih jahti koje stvara odličnu priliku za vrhunske fotografije.

Sledeća stanica je Hercegnovski zaliv, priobalni grad koji se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv sa bogatom kulturom. Grad je posebo poznat po vizantijskoj i orijentalnoj arhitekturi.

Ova tura će vas odvesti i do neslavnog ostrva Mamula, koje je predstavljalo koncentracioni logor u Drugom svjetskom ratu. Pogled će vam sa jedne strane slediti krv u venama, a sa druge će vas ostrvo zasjenuti svojom prirodnom ljepotom. Nakon toga sledi kratka posjeta starim podmorničkim bazama.

Za kraj putovanja ostavili smo Plavu špilju kao mjesto za uživanje i opuštanje. Ovo mjesto, dostupno samo brodom, je poznato po kristalnoj čistoj nebesko plavoj vodi, koju pećina grli.  

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Podaci o turi

 • Cijena: 30€ po osobi
 • Cijena za djecu: 20€ za uzrast od 3-10 godina (0-3 besplatno)
 • Trajanje ture: 3h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor.

  Provjerite na mapi.

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

NARUČITE

Uslovi korišćenja

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!