montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 info@montenegrosubmarine.me

NARUČITE

Perast & Gospa od Škrpjela

09:00h - 21:00h
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Pozivamo entuzijastične mornare i istraživače crnogorskih ljepota na turu brodom koja vam omogućava da pobjegnete od prevelike gužve duž pribalnih mjesta; gdje možete vidjeti bogat biološki i kulturni diverzitet iz daljine i ojačati svoju vezu sa Majkom Prirodom.

ODMOR ZA OČI I DUŠU - BOKOKOTORSKI ZALIV

Tura počinje iz kotorske luke, gdje na brodu pustolovce čeka druželjubivi skiper. Odmah po pokretanju motora, posjetioci će otkriti skirvene dragulje Bokokotorskog zaliva, autentično ribarsko tlo i sela, antičke romanične crkve, vizantijske palate i mnogo drugih spomenika istorije.

Od mnogih panoramskih pogleda, prvi pada na ostrvce Gospa od Škrpjela – obogaćeno mističnom legendom koja se prepričava već 5 vjekova. Naime, ovo vještačko ostrvo su proširili pomorci koji su pronašli ikonu Svete Bogorodice na stijeni usred mora.

Iskazujući zahvalnost zbog bezbjednog povratka kući, mornari su pripisivali zasluge Svetoj Bogorodici, i tako je malo po malo, kamen po kamen, ovo mjesto postalo vještačko ostrvo koje čuva ckrvu Gospa od Škrpjela. Unutra, posjetioci imaju priliku da čuju priče o artefaktima, da uživaju u freskama, slikama, tapiseriji i ostalim ljepotama unutar kapele. Napolju, gosti mogu popiti piće, kupiti neki suvenir ili pak sladoled u radnji, koja se nalazi u blizini.

Sledeća stanica na našem putovanju je Perast.  Priča za sebe, ovo nasleđe UNESCO-a je nekad udomljavalo ljude iz Ilirskog, Rimskog i Hrišćanskog perioda. Uživalo je prosperitet tokom Venecijanske vladavine, što se može primijetiti i po arhitekturi devet odbrambenih kula, baroknih palata koje datiraju iz 17. i 18. vijeka i karakteristične katoličke crkve. Sve u svemu, mješavina vanvremenskih građevina, vrijednih posjete dok ste u Crnoj Gori.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Podaci o turi

  • Cijena: 90€ do 6 osoba, 15€ za svaku narednu osobu
  • Trajanje ture: 1h 30m

Otkazivanje

  • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
  • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
  • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

NARUČITE

Uslovi korišćenja

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!