montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 info@montenegrosubmarine.me

NARUČITE

Bokokotorski zaliv i kupanje

09:00 am - 09:00 pm
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Želite da plivate u kristalno čistoj vodi duž šljunkovite plaže sa panoramskim pogledom na čuda Majke Prirode? Ova tura vas vodi na jedno od takvih mjesta, zvano Bajova Kula. Uz to ćete uživati 40 minuta u panoramskom razgledanju Bokokotorskog zaliva i tridesetpminutnoj posjeti crkvi Gospa od Škrpjela. Predvidite još dodatnih 30 minuta za posjetu Starog grada Perasta i  njegovih baroknih palata i gracioznih crkava.

NETAKNUTE PRIRODNE LJEPOTE ISTRAŽENE U 3 SATA

Doći u Kotor i ne vidjeti većinu njegovog glamura bi bila prava šteta. Na listi su fenomenalni prirodni pejzaži, Evropski prefinjeni dragulj, zaštićeno nasleđe UNESCO-a i mnoge druge atrakcije koje čekaju da ih otkrijete kroz plovidbu.

Izlet počinje panoramskim razgledanjem Bokokotorskog zaliva, gdje oduzimamo brzinu na Instagramskim mjestima kako biste mogli da napravite fotografije dok uživate u ljepotama istog.

Nakon probijanja kroz prve talase, naše prvo stajalište je na ostrvcetu u središtu Bokokotorskog zaliva, koje nosi ime crkve Gospa od Škrpjela, koja se nalazi na njemu. Legenda kaže da su dva lokalna ribara stvorila ostrvo nasipajući kamenje u blizini stijene gdje su brodolomci pronašli iskonu Svete Bogorodice. Vremenom je tako nastalo ono što mi danas znamo kao Gospa od Škrpjela. Legenda poziva goste da posjete i muzej i crkvu, kako bi saznali više o ovom mjestu.

Sledeća stanica je Stari grad Perast, koji je stacioniran preko puta dva ostrvceta: Gospe od Škrpjela i Svetog Đorđa. Ovo prvoklasno turističko mjesto izgleda kao dio Venecije koji je plutao Jadranom i pristao na Kotorskom zalivu. Sve okolne zgrade predstavljaju nekadašnju venecijansku vlast nad ovim prostorom, pa se mogu vidjeti kamene palate, drevne crkve i još mnogo drugih arhitektonskih građevina iz prošlosti. Sve to je dodatno obogaćeno živim zelenilom stvorenim od palmi i svijetlog cvijeća.

Naša sljedeća tačka je obližnja plaža Bajova Kula. Ovo je kula iz 17. vijeka okružena lovorovim rastinjem koja je nekad imala odbrambenu funkciju. Izgradio je legendardni crnogorski junak Bajo Pivljanina. Ovo mirno mjesto je bilo predviđeno za odmor i periode oporavka između bitaka protiv Osmanskog carstva. Osamljeno je i zbog toga ga mnogi smatraju svetinjom jer je daleko od buke i gužve.

Dok boravite ovdje, možete se pored plivanja, osmjeliti da probate mediteranske specijalitete i probrana lokalna vina sa menija restorana koji se nalazi u istorijskoj tvrđavi.

Za potpuni ugođaj, naše brodove smo opremili udobnim jastucima za sjedenje i osvježavajućim hladnim pićima.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Podaci o turi

  • Cijena: 180€ do 6 osoba, 30€ za svaku narednu osobu
  • Trajanje ture: 8h

Otkazivanje

  • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
  • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
  • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

NARUČITE

Uslovi korišćenja