Gospa od Škrpjela i Perast izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 67 635 250 [email protected]

REZERVIŠITE

Gospa od Škrpjela & Perast

Polasci su svaka 2 sata u terminu od 09:00 h do 21:00 h
montenegro-submarine-badge montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Ukrcajte se na putovanje u kojem možete uživati u prekrasnim pogledu na uzvišene litice iznad veličanstvenog zaliva u Boki, zagrljenog fotogeničnim srednjevjekovnim gradovima, lavirintima, živopisnim pejzažom, dok vas povjetarac sa mora miluje tokom ugodne vožnje.

lady-of-the-rocks

Istraživanje Bokokotorskog zaliva

Tura kreće iz gradskog parka u blizini luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog grada. Ljubazni skiper će vas sačekati i pobrinuti da se ugodno smestite za očaravajuće putovanje Bokokotorskim zalivom.

Naša prva stanica je ostrvce na sredini Bokokotorskog zaliva koje nosi ime po crkvi koja je na njemu – Gospa od Škrpjela. Prema priči, na tom mjestu su mornari nakon brodoloma pronašli ikonu Presvete Bogorodice sa Hristom. U znak sjećanja, lokalni ribolovci su se zavjetovali da bacanjem kamenja na isto mjesto gdje je i Gospa pronađena, stvore vještačko ostrvo na kom će se kasnije izgraditi ckrva u njenu čast.

Unutrašnjost crkve datira iz 15. vijeka. U centralnom dijelu se nalazi oltar od mermera koji čuva ikonu Gospa od Škrpjela, a koju je naslikao poznati slikar Lovro Dobrićević. Takođe, unutrašnjost krasi mnogo baroknih slika čuvenog kotorskog slikara Tripo Kokolja: krunisanje Marije, Smrt Marije, Uzvišenje Presvete Bogorodice i mnoge druge.

REZERVIŠITE

Sledeća stanica je slikoviti Perast. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-ve svetske baštine zahvaljujući svojoj baroknoj arhitekturi, istorijskim palatama, katoličkim crkvama i odrambenim kulama koja će vratiti vaša čula u stara vremena. Uprkos tome što ima samo jednu glavnu ulicu, Stari grad je prepun istorije, atrakcija i hedonističkih iskustava koje će posjetioci njegovati još godinama koje dolaze.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Komentari

persone-1

Aleksa Radanovic

Kotorski zaliv - Gospa od Skrpjela kako doći?

Najiskrenija preporuka ukoliko odlucite da posetite bokokotorski zaliv. Fenomenalan izlet. P.S. u crkvi Gospa od Skrpjela se iza oltara nalazi otvor u koji mozete da gurnete ruku i zamislite zelju

persone-1

Aleksa Doderovic

Gospa od Skrpjela brodom i gospa od skrpjela perast

Ovo je definitivno bilo jedno nesvakidasnje iskustvo. Gospa od Skrpjela brod je bila interesantna voznja - bio je lijep dan pa je povjetarac bas prijao. Bili smo negdje u junu ove goidne. Gospa od Skrpjela Perast je stvarno jedno magicno mjesto koje bi svi trebali posjetiti.

persone-1

Nikola Bravo

gospa od skrpjela izle i voznja gospa od skrpjela gliserom

crkva i cijelo ostrvo gospa od skrpjela crkva je lijepo mjesto. Nema mnogo ljudi pa se moze uci u crkvu i sve natenane pogledati. gospa od skrpjela izlet je bio meni interesantan jer smo imali sansu da pozelimo zelju iza velikog kamena u crkvi :)

persone-1

Gojko Popovic

Perast Gospa od Skrpjela brod/Gospa od Skrpjela tura broodm

Moja cerka se malo bojala broda ali je zaspala negdje prije nego sto smo stigli na ostrvo. Izgleda da su joj talasi bas prijali hahaha - Gospa od Skrpjela tura je sve u svemu prosla mirno, s obzirom da je dijete sve prespavalo (gospa od skrpjela transfer).

persone-1

Mirjana M.

kotor gospa od skrpjela i gospa od skrpjela gliser

tura je bila prijatna. posla sam sa drugaricom i super smo se šprovele. slike su ispale top i gospa od skrpjela gliser nam se svidio. Instagram nam je sad pun slika sa broda, sta drugo da kazem XD

covid-compliant

Podaci o turi

 • Cijena: 20 € po osobi
 • Cijena za djecu: 15 € za uzrast od 3 do 10 godina (0 - 3 godine besplatno)
 • Trajanje ture: 2h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor
  Provjerite na mapi

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje na manje od 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

REZERVIŠITE

Galerija

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!