Gospa od Škrpjela i Perast izlet - Montenegro Submarine Kotor
montenegro-submarine-loader
+382 69 576 355 [email protected]

REZERVIŠITE

Gospa od Škrpjela & Perast

Polasci su svaka 2 sata u terminu od 09:00h do 21:00h
montenegro-submarine-badgemontenegro-submarine-badge

Opis Ture

Istaknuto

Ukrcajte se na putovanje u kojem možete uživati u prekrasnim pogledu na uzvišene litice iznad veličanstvenog zaliva u Boki, zagrljenog fotogeničnim srednjevjekovnim gradovima, lavirintima, živopisnim pejzažom, dok vas povjetarac sa mora miluje tokom ugodne vožnje.

lady-of-the-rocks

Istraživanje Bokokotorskog zaliva

Tura kreće iz gradskog parka u blizini luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog grada. Ljubazni skiper će vas sačekati i pobrinuti da se ugodno smestite za očaravajuće putovanje Bokokotorskim zalivom.

Naša prva stanica je ostrvce na sredini Bokokotorskog zaliva koje nosi ime po crkvi koja je na njemu – Gospa od Škrpjela. Prema priči, na tom mjestu su mornari nakon brodoloma pronašli ikonu Presvete Bogorodice sa Hristom. U znak sjećanja, lokalni ribolovci su se zavjetovali da bacanjem kamenja na isto mjesto gdje je i Gospa pronađena, stvore vještačko ostrvo na kom će se kasnije izgraditi ckrva u njenu čast.

Unutrašnjost crkve datira iz 15. vijeka. U centralnom dijelu se nalazi oltar od mermera koji čuva ikonu Gospa od Škrpjela, a koju je naslikao poznati slikar Lovro Dobrićević. Takođe, unutrašnjost krasi mnogo baroknih slika čuvenog kotorskog slikara Tripo Kokolja: krunisanje Marije, Smrt Marije, Uzvišenje Presvete Bogorodice i mnoge druge.

Sledeća stanica je slikoviti Perast. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-ve svetske baštine zahvaljujući svojoj baroknoj arhitekturi, istorijskim palatama, katoličkim crkvama i odrambenim kulama koja će vratiti vaša čula u stara vremena. Uprkos tome što ima samo jednu glavnu ulicu, Stari grad je prepun istorije, atrakcija i hedonističkih iskustava koje će posjetioci njegovati još godinama koje dolaze.

montenegro-submarine-main-image

Da napravite online rezervaciju kliknite ovdje.

Podaci o turi

 • Cijena: 20€ po osobi
 • Cijena za djecu: 15€ za uzrast 3 do 10 godina (0 - 3 godine besplatno)
 • Trajanje ture: 2h
 • Mjesto polaska:

  Gradski park u blizini Luke Kotor, 200m od glavne kapije Starog Grada Kotor.

  Provjerite na mapi.

Otkazivanje

 • Puna refundacija - otkazivanje minimum 24h prije početka ture, kao i za slučaj kašnjenja kruzera ili promijene njegove rute.
 • Bez refundacije - otkazivanje unutar 24h prije početka ture
 • Loši vremenski uslovi - puna refundacija ili prebacivanje na sledeći slobodan termin

Pošaljite upit

REZERVIŠITE

Uslovi korišćenja

POGLEDAJTE VIDEO KOJI NAJBOLJE PRIKAZUJE OVU TURU!